..:: www.pha.be ::..
Contact | Login Medewerkers | Grotere letters: zoom in


TECHNISCHE ONDERSTEUNING PHA
 
De verpleegkundigen en de artsen van de multidisciplinaire begeleidingsequipe bieden op vraag ondersteuning aan de huisarts en de thuisverpleegkundigen bij hun uitvoering van medische en verpleegkundige technieken.
Op aanvraag gaat de verpleegkundige en de equipearts PHA mee op huisbezoek om advies en Ďbedsite teachingí te geven.
Er wordt ondermeer hulp geboden door het aanleren van het plaatsen van een medicatiepomp, het aanprikken van een poortsysteem (PAC) en het uitvoeren van een ascitespunctie.
 
Meer informatie over een nieuwe aanmelding en het werkingsgebied van PHA.

 

MEDICATIEPOMP Cursief
 
PHA werkt met draagbare spuitdrijvers. Deze pomp drijft een spuit aan, waarin medicatie is opgetrokken.
Onlangs heeft PHA nieuwe spuitdrijvers aangekocht van het merk Micrelģ . Deze verschillen enigszins tegenover de oude, van het merk Grasebyģ, die nog steeds zullen worden blijven gebruikt.
 
 

PALLIATIEVE PREMIE
 
Vele mensen kiezen ervoor om thuis te sterven in plaats van in een ziekenhuis. De kosten van deze specifieke thuisverzorging lopen veel hoger op dan wanneer de patiŽnt wordt opgenomen in een ziekenhuis.
Om financieel deze keuze te ondersteunen zijn er een aantal maatregelen ontstaan, zoals de palliatieve premie (officieel het forfait palliatieve zorg genoemd), die aan de patiŽnt het ďpalliatief statuutĒ geeft.

Meer lezen
 
 

EQUIPEARTSEN
 
De equipearts maakt een wezenlijk deel uit van de multidisciplinaire begeleidingsequipe. De equipearts is meestal een huisarts met ruime kennis en ervaring in palliatieve zorg. De equipeartsen van PHA zijn teamspelers en bieden vanuit een palliatieve zorgbenadering hun medische discipline aan collega (huis)artsen.

Meer lezen
 
 

DE PALLIATIEVE WACHTKOFFER
 
Bij het geven van palliatieve zorgen is het belangrijk om de juiste attitude te hebben, maar het is even belangrijk om over goed materiaal te beschikken.
Dit materiaal is vrij specifiek, niet alledaags en moet dikwijls snel ter beschikking zijn.
Vanuit die optiek is de palliatieve wachtkoffer ontstaan.

Het is een initiatief van
Koninklijke ApothekersVereniging Antwerpen, verdeelcentrum Febelco en Palliatieve Hulpverlening Antwerpen vzw.

Meer info over deze wachtkoffer:
 
 

PALLIATIEVE SEDATIE
 
 
Bijkomend kan je hier de richtlijn van PHA vinden.
 
 

EUTHANASIE
 
Euthanasie = ďOpzettelijk levensbeŽindigend handelen door een andere dan de betrokkene, op diens verzoekĒ.

Meer info over vraagverheldering, wettelijke voorwaarden, palliatief consult, verzoek schriftelijk opstellen, voorbereiden, uitvoeren en aangifte:
Euthanasie

 

ASCITESPUNCTIE
 
Ascites, het opstapelen van vocht in het abdomen, komt veel voor bij terminale patiŽnten. Bij peritoneale carcinomatosis ontstaat deze ascites door obstructie van de normale veneuze circulatie en de lymfedrainage. Ook kunnen bepaalde tumorfactoren bijdragen tot ontwikkelen van ascites. Met een ascitespunctie kan dit vocht verwijderd worden wat bijdraagt tot het comfort van de patiŽnt.

Klik hier voor de procedure van een ascitespunctie.
 
 

AFWIJKING VAN HET DICHTSBIJZIJNDE ZIEKENHUIS 
 
 
 
 
 
 
 
Palliatieve Hulpverlening Antwerpen (PHA) vzw, UA - Domein Fort VI - Edegemsesteenweg 100 bus 2 - 2610 Wilrijk ?T. 03 265 25 31 ?E. pha@uantwerpen.be