..:: www.pha.be ::..
Contact | Login Medewerkers | Grotere letters: zoom in | Zoeken:

KENMERKEN DIENSTVERLENING PHA
 
 • Respect voor de autonomie van de patiŽnt
  De autonomie van een palliatieve patiŽnt wordt beperkt door zijn afhankelijkheid, zijn angsten, zijn verwachtingen en verlangens. Om de patiŽnt toe te laten de juiste keuzes te kunnen maken is het onze taak de patiŽnt maximaal te informeren over zijn mogelijkheden en beperkingen en dit door alles bespreekbaar te stellen. Dit kan door de vragende, de explorerende en de steunende houding die wij aannemen tijdens onze contacten met de patiŽnt.

 • Betrokkenheid
  Omdat palliatieve ondersteuning zich niet aan de kantooruren houdt willen wij, met onze 24u op 24u bereikbaarheid, een maximale en continue ondersteuning garanderen. De verschillende overheden zijn de belangrijkste financiers van onze dienstverlening. Het is voor ons een manier waarop de gemeenschap (via de belastingen en bijdragen) zijn betrokkenheid bij de stervende medemens uit. Dit houdt ook in dat ons hulpaanbod gratis kan worden aangeboden. Ook de inzet van vrijwilligers is een vorm van betrokkenheid, in de eerste plaats van de individuele vrijwilliger (hij laat zich er vrijwillig bij betrekken) en verder in de goedkeuring van de leefwereld van de vrijwilliger die deze inzet goedkeurt.

 • Een continue professionele ingesteldheid
  De acties en adviezen die door onze medewerkers worden verstrekt, worden continu getoetst op hun juistheid. De medewerkers hebben als opdracht zich continu bij te scholen. PHA organiseert tevens voor zijn medewerkers meerdere eigen vormingen. Door in teamverband op te treden voorkomt PHA dat mogelijke blinde vlekken bij de medewerkers nadelig zouden zijn voor de patiŽnt.

 • Palliatieve zorg is teamwerk
  De veelheid aan problemen en vragen van zowel de patiŽnt als zijn naasten is te groot om op de schouders van een hulpverlener te leggen. De inbreng van ieder professionele en niet-professionele hulpverlener kan maximaal renderen als tussen deze verschillende actoren voldoende overleg is en afspraken gemaakt worden. De inbreng van de ďeigenĒ benadering door iedere zorgverlener draagt bij tot maximaal rendement van de aangeboden zorg.

 • De hulpverlening van PHA is emancipatorisch
  Dit betekent dat wij bij onze tussenkomsten maximaal de rond de patiŽnt reeds aanwezige hulpverleners willen ondersteunen. Als een Ďskilled compagnoní of ervaren collega in palliatieve zorg helpen we samen met de arts, de verpleegkundigen, de hulpverlener, de maatschappelijk werkers, de psychologen en de vele andere zorggevers het unieke palliatieve zorgtraject van iedere individuele patiŽnt waar te maken.
 
Palliatieve Hulpverlening Antwerpen (PHA) vzw, UA - Domein Fort VI - Edegemsesteenweg 100 bus 2 - 2610 Wilrijk ?T. 03 265 25 31 ?E. pha@uantwerpen.be